Albanish

Qendra sociale per te gjithe! Leipzig

Mas deshprimit te okupacionit ne Platostraße, kemi pas nga ane te ndryshme solidarizime ashtu edhe kritika destruktive. Nga reflektimi kesaj qeshtje, e kemi mesu faktin, qe eshte shume e veshtire me i aktivizu njerzt aktiv ne process. Akoma nuk e kemi gjet nje menyr se si mundem me i tubu interesat e se cilit, per me realizu qellimin e processit te SC4A se bashku. Gjithsesi, do mundohem me majt initativen e tubimeve sa me inklusive dhe te hapur se si eshte e mundur. Fokusi yn do te jet strategjia e lidhjes se iniciative politike te ndryshme. Aritja e procesit te refleksionit eshte shume e rendsishme dhe e domosdoshme, mbas nji viti pune politike dhe organizim, ta kemi nji koncept te shkruar per kollektivin per te oritentuar.

SC4A eshte nje dhomë/ nji vend autonom dhe vetëdrejtues. Atje njeri mund të ketë mundesi te hapura, te del nga monotonia e ditperditshme, te ketë qellime te perbashkta dhe ti realizoj se bashku me njeri tjetrin – si pershembull kunder rrisjes e qmimit te qerasë baneses, deportimit, Harzt IV, diskriminimit ose presionit shoqëror.

Në e duam nje vend ku shpresa jonë, dhe arritja e ndryshimit te shoqerisë perpjektet ne rrijete të tona dhe ne fund edhe ne shoqëri.

Kemi mesuar, qe është e rendësishme edhe ne komunitete, ku jetohet me bindjen e solidarizimit me njeri-tjetrin po edhe nji konsensus themelor, duhet me pas nji bindje te perbashket qe nuk mund të keqkuptohet nga asnjeri, por të shpjegohet kjart.

Në, si SC4A, nuk pranojm ansje form te diskriminimit njerzor. Bisede dhe diskutime janë te mireseardhur. Ne krejt jemi te rrethuar dhe jemi rrit ne nji sistem qe ka diskriminime te internalizune, dhe kete fakt duhet me kuptu, se bashku me i ndihmu njeri tjetrin me pa probleme dhe me i zgjedh.

Ne duam me i ndihmu njeri tjetrit paragjykimet me i eliminu.

Ka edhe gjera qe nuk pranohen. Nuk pranohet anticiganizmi, antisemitizmi, edhe diskiminime te tilla kunder perardhjes, gjinise, orientimit seksual.

Ne vendosim se bashku konsensin. Është nji provoje, me u taku me ni nivel të njejt, per me përballu nji shoqëri kapitaliste dhe presionin e kokurences dhe me rindertu nji shoqeri ku solidariteti yn shfaqet ne demokraci basike ne procese te vendimit.

Sa me shumë njerz te ndryshem e vizitojn dhe aktivizohen ne qendren sociale – sa me shumë mundemi me arritë. Idea jonë është nje vend ku realizohen projekte te ndryshme si pershembull, edukimi politik, kurse te gjuhes, mbeshtetja dhe themelimi i iniciatives ne dhoma te punës dhe dhoma të mledhjes, nji dhomë pushuëse, diskutime/debat, projekte te artit si edhe te muzikes, dhe mundesia të ndryshme per me u taku me njeri tjetrin.

Ne nuk duam të perulem institucioneve autoritar, edhe nese jemi ne situat ku skemi tjeter rrugdalje se sa me pas lidhje te qeshtjeve organizative me ato.

Per ketë arsye, kemi nevoj per juve. Se bashku si kolektiv e kemi mundesine me arrit ndryshimin. Si domos ne javë te ardhshme kur e vendosim nji ndërtëse per SC4A per ta realizuar qendren sociale.